Babeczki wykonane wg tego przepisu są idealną słodkością do kawy,
kakao czy też mleka.Polecam je szczególnie bo są przepyszne - nawet gdy nie dodamy cynamonu - są orzeźwiające i smaczne - idealne na cieplejsze dni :)
Składniki:
·
2 szklanki mąki
·
½ szklanki cukru
·
Cukier waniliowy
·
Jogurt naturalny (300g)
·
2 jaja
·
10 dag masła
·
3 jabłka
·
Cynamon
·
Łyżeczka sody
·
Pół opakowania płatków migdałowych
·
Foremki papierowe do pieczenia
Sposób przyrządzenia:
Masło rozpuszczamy – zostawiamy do ostudzenia.
Jabłka obieramy kroimy w kosteczkę dodajemy 2-3 łyżki cukru
trochę cynamonu i otartą skórkę z pomarańczy.
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, jogurt naturalny, jaja, sodę
energicznie mieszamy do powstania jednolitej masy – dodajemy wcześniej zrobioną
masę jabłkową – mieszamy.
Sposób na kruszonkę na wierzch babeczek:
Pół opakowania płatków migdałowych 2 łyżki cukru i 2 łyżki
masła i 2 łyżki mąki łączymy ze sobą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz