Składniki:
- 150 g margaryny
- 2 żółtka
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 czubata szklanka mąki
- 25 suszonych daktyli
- skórka otarta z jednej cytryny
- kilka kropli aromatu pomarańczowego
Daktyle kroimy na plasterki. Z miękkiej margaryny,
żółtek, cukru i mąki zagniatamy ciasto. Dodajemy skórkę z cytryny, aromat i
posiekane daktyle. Zagniatamy ponownie ciasto i wkładamy na godzinę do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, Z ciasta formujemy niewielkie kulki, które potem delikatnie rozpłaszczamy i układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy około 15 minut.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, Z ciasta formujemy niewielkie kulki, które potem delikatnie rozpłaszczamy i układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy około 15 minut.
Przepis pochodzi z http://www.rogalikblog.pl/przepisy/ciasteczka/kruche-ciasteczka-z-daktylami/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz