piątek, 4 maja 2012

Muffiny z budyniem i czekoladą

Poranek, kawa, ulubiona książka lub gazeta i.... przepyszna babeczka z nadzieniem budyniowo- czekoladowym.... mmmmmm.... czego chcieć więcej :)

Składniki: 

·         2 szklanki mąki
·         1 szklanka cukru
·         2 łyżeczki proszku do pieczenia
·         1 szklanka mleka
·         100 g masła (roztopić)
·         1 jajo
2 opakowania budyniu waniliowego & 0,5l mleka & 4 łyżki cukru - do budyniu 
 

Przygotowanie:

Przygotuj budyń z mniejszej ilości mleka aby nie był za rzadki. Rozpuść masło – pozostaw do ostygnięcia. Do miski wsyp mąkę, cukier, 2 łyżeczki proszku do pieczenia – wymieszaj. Dodaj rozpuszczone masło, jajo, mleko – wymieszaj aż powstanie gładka masa.  
Do przygotowanych foremek nalej łyżkę ciasta na to mniejszą łyżeczkę budyniu i kostkę czekolady, następnie łyżkę ciasta. I tak po kolei każdą foremkę J
Wstaw do piekarnika nagrzanego  do 180 stopni piekarnika piecz ok. pół godziny.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz