Składniki:
·
2 szklanki mąki
·
1 szklanka cukru
·
2 łyżeczki proszku do pieczenia
·
1 szklanka mleka
·
100 g masła (roztopić)
·
1 jajo
2 opakowania budyniu waniliowego & 0,5l mleka & 4 łyżki cukru - do budyniu
2 opakowania budyniu waniliowego & 0,5l mleka & 4 łyżki cukru - do budyniu
Przygotowanie:
Przygotuj budyń z mniejszej ilości mleka aby nie był
za rzadki. Rozpuść masło – pozostaw do ostygnięcia. Do miski wsyp mąkę, cukier,
2 łyżeczki proszku do pieczenia – wymieszaj. Dodaj rozpuszczone masło, jajo,
mleko – wymieszaj aż powstanie gładka masa.
Do przygotowanych foremek nalej łyżkę ciasta na to
mniejszą łyżeczkę budyniu i kostkę czekolady, następnie łyżkę ciasta. I tak po kolei
każdą foremkę J
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piekarnika piecz ok. pół
godziny.
Smacznego!
Przepis pochodzi z: http://kotlet.tv/muffinki-z-budyniem-i-czekolada
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz